Az elmúlt hetek a folyamatos műsorváltozásoktól voltak hangosak: hol az RTL Klub, hol a TV2 alakította át nyári kínálatát. A legutóbbi módosításra július 4-én került sor, az RTL Klub az Oltári csajokat három rész után levette a képernyőről, és csütörtöktől napi vetítéssel kezdték el ismételni sikersorozatuk, A mi kis falunk epizódjait. Erre reagált tegnap napközben a TV2, és az április vége óta töretlen népszerűséggel sugárzott vetélkedőjükből, a Bezár a bazár!-ból az eddigi egy helyett már napi két adást tűznek képernyőre. Július 4. tehát fontos állomásnak ígérkezett a nézettségi versenyben, nem kisebb téttel, mint hogy az RTL Klub újabb műsorrendje áldozatul esik-e a TV2 gameshow-jának.

A csütörtök este azonban fordulópont lett: A mi kis falunk ismétlése elképesztően magas, majdnem 20%-os közönségarányt produkált 18-49-ben és a főműsoridőt két hét után ismét az RTL Klub nyerte. Az RTL Híradó (17,1%) megint legyőzte a Tényeket (14,1%), és A mi kis falunk előszelének is köszönhetően, a Fókusz hetek óta első alkalommal a teljes adásidő alatt nézettebb volt a Bezár a bazár!-nál a közös sávjukban. A Fókusz kimagasló, 17,7%-os közönségarányt ért el 18-49-ben, ami azt mutatja, hogy nem csak megtartotta a Híradó nézőit, de újakat is a képernyő elé ültetett. Ilyen felvezetéssel folytatódott új időpontban A mi kis falunk első évadának ismétlése az RTL Klubon, amely 19,5%-os parádés eredményt hozott, ezzel maga mögé utasította a Bazár aznapi első adásának (13,1%) végét és a második (12,6%) elejét is. Mindkettő Bazár epizód csak közepesen teljesített.

Majka a Bezár a bazár! egyik adásában (fotó: TV2)

Az RTL Klub A mi kis falunk után is megtartotta vezető pozícióját. A 21 órakor kezdődő Barátok közt 12,9%-os közönségarányt hozott, ami az elmúlt napok eredményeivel összevetve jónak mondható. A szappanopera alatt alakult ki csütörtök este a legszorosabb verseny, 21:00 és 21:45 között olyannyira fej-fej mellett haladt a két csatorna a nézőkért folytatott küzdelemben, hogy mindössze 1 századszázalékpontos volt a differencia, az RTL javára. A Barátok után egy rövid időre a TV2 átvette a vezetést a Bazár aznapi második epizódjának utolsó perceivel, ám ez nem tartott sokáig, ugyanis A legbátrabb páros ismétlése (7,1%) újfent gyengén ment és kikapott a Vasököl (9,2%) című filmtől. Este 10 óra után a TV2-t 18-49-ben nem csak az RTL Klub, hanem a Film+ is legyőzte Az utolsó cserkész (5,9%) című filmmel.

A délutáni kínálatról is fontos szót ejteni, ugyanis az oda átpakolt Megtörve indította el a műsorváltozás-lavinát pár hete. Az RTL Klubon látható török sorozat csütörtökön meglepően gyengén ment 18-49-ben és mindössze 5,1%-ot produkált, ki is kapott a TV2-n vetített Madárkától (5,5%), amely szintén alacsony értékeket szállított. Az Elif – A szeretet útján (5,9%) bár jócskán visszaesett a korábbi jó eredményeihez képest, így is legyőzte a vele egyszerre képernyőre tűzött telenovellát, a Szerelmem, Ramónt (3,3%).

Minden adat 18-49-ben értendő.

Kiemelt kép: RTL Magyarország