Tel Aviv, Izrael gazdasági és kulturális központja ad idén otthont az Euróvíziós Dalfesztiválnak, ahová tegnap a Magyarországot képviselő Pápai Joci is megérkezett. Ő az első olyan magyar előadó, akinek már kétszer is sikerült megnyerni a válogatót, 2017-ben Origo című dalával a 8. helyen végzett a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon. A keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy az első győzelmet nem lehet felülmúlni, de az idei is nagyon különleges volt számára, hiszen a szeretetről, a szeretetért énekelt.

Az én apám című dal szövegét Caramel jegyzi, arról szól, hogy a jelenben kell élnünk, ami Pápai Joci szerint egy nagyon erős üzenet a mai felgyorsult világban. Az is kiderült, hogy egyedül fog színpadra lépni, a produkcióban szereplő két vokalista, Katona Petra és Feng Ya Ou Ferenc a színfalak mögül fogja támogatni, illetve arról is szó esett, hogy meghirdetett fotópályázatra beérkezett több száz édesapát ábrázoló portré hogyan épül majd be az előadás látványvilágága.

A Duna Televízió a május 14-i és 16-i elődöntőt, valamint a 18-i döntőt is élőben közvetíti 21 órától, amely előtt 20 óra 30 perces kezdettel Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort sugároz a csatorna. Tel Avivból Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie jelentkezik majd, míg a magyarországi stúdióban Forró Bence követi nyomon az eseményeket.

Kiemelt kép: Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, Rátonyi Kriszta, Pápai Joci és Feng Ya Ou Ferenc a keddi sajtótájékoztatón (Fotó: Zih Zsolt)