A Poligamyt és a Coming Outot jegyző Orosz Dénes legújabb komédiája, a Seveled december 5-én kerül a hazai mozikba az InterCom forgalmazásában, a címadás pedig nem véletlen, hiszen a rendező eddigi műveit is jellemző könnyed, humoros hangulatú vígjáték napjaink fiataljainak párkapcsolati vívódásait mutatja be. A koncepcióból persze nem hiányozhat a félreértésekből és látszatmegoldásokból származó komikum sem, elvégre a történet középpontjában egy olyan férfi (Mészáros Béla) áll, akinek súlyos szívbeteg édesanyja (Básti Juli) egyetlen dologra vágyik a halála előtt, egy unokára, a jószívű fiú pedig az ex-sztriptíztáncos, öt hónapos terhes szomszédjával (Tenki Réka) próbálja megnyugtatni az anyukát. Csakhogy a mama csodával határos módon gyógyulni kezd, a fiataloknak pedig tovább kell tettetniük. 

Tenkes Réka és Mészáros Béla (Fotó: Kiss Nelly)

Az “év leghazudozósabb vígjátékának” kikiáltott film forgatása különös volt a színészek számára is, hiszen míg a kismamát alakító Tenki Réka kihívásnak érezte azt, addig a főszereplő Gergőt megformáló Mészáros Béla közel érezte magához a karaktert. „Saci személyében egy szeleburdi, flúgos lányt alakítok, aki a történet szerint 5 hónapos terhes, így a forgatás alatt végig műpocakot kellett viselnem, ami ugyan nehezített a munkán, mégis nagyon izgalmas kihívás volt számomra” mesélte az élményeit a fiatal színésznő, amelyekről kollégájának is kijutott, csak másképpen: „Minden férfi életében eljön az a pont, amikor fel kell nőnie és felelősséget kell vállalnia a saját életéért, és le kell győznie az elköteleződéstől való félelmeit. Ez természetesen nálam sem volt másképp. Gergő olvasatában a Seveled ennek az útnak a végigjárásáról szól”.

Bodrogi Gyula és Cserhalmi György (Fotó: Kiss Nelly)

A Seveled nem csupán amiatt érdekes, mert humoros formában, de abszolút nem elviccelve dolgoz fel olyan aktuális problémákat, mint a szülőkről való leválás, a párkeresés vagy a gyermekvállalás nehézségei, hanem azért is, mert ahogyan arra Orosz Dénes is rávilágított, fantasztikus színészekkel dolgozhatott együtt. Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli mellett ugyanis fel fog bukkanni a filmben többek között Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Mátray László, Mészáros Máté, Molnár Áron, Ónodi Eszter, Pogány Judit és Rezes Judit is, így a színészek több generációja szórakoztatja majd a nézők generációit.

Kiemelt kép: Kiss Nelly