A Lionsgate stúdió vezérigazgatója, Jon Feltheimer megerősítette a pletykát, amely már július óta foglalkoztatta a Dirty Dancing rajongókat: valóban készül egy új film, a főszereplő pedig nem más, mint mindenki „Baby”-je, Jennifer Grey, aki idén lett kereken 60 éves.

Feltheimer nemrég osztotta meg a hírt, ám a film részleteiről nem nyilatkozott. Annyit azonban elárult, hogy egy nosztalgikus, romantikus történetre számíthatunk, amely beleillik majd a franchise-ba. Néhány rajongó azonban szkeptikus a folytatással kapcsolatban, mondván, hogy Patrick Swayze nélkül már nem lehet Dirty Dancinget készíteni. Azonban fontos kihangsúlyozni, hogy a film nem egy remake lesz, hanem egy teljesen új sztori, amely Feltheimer szerint méltó lesz az előzményéhez.

Az eredeti Dirty Dancing 1987-ben került a mozikba, és lehengerlő sikert aratott. A mindössze 5 millió dollárból készült produkció világszerte 218 millió dolláros bevételt hozott vissza. A filmben elhangzó (I’ve Had) The Time of My Life című dal Golden Globe-ot és Oscar-díjat is nyert eredeti dal kategóriában. A készülő film rendezői Jonathan Levine és Gillian Bohrer, a forgatókönyvet pedig Mikki Daughtry és Tobias Iaconis írják, akik nem mellesleg a Két lépés távolság és A gyászoló asszony átka című filmek kapcsán korábban már együttműködtek.

Kiemelt kép: A Dirty Dancing főszereplői (Fotó: Femina)