2017 decemberében, négy évvel a francia premier után indult hazánkban a Candice Renoir című humoros bűnügyi sorozat. A történet főhőse egy négygyermekes anyuka, aki már tíz évvel ezelőtt otthagyta a munkahelyét, mivel arra készült, hogy férje után költözzön külföldre. Idő közben azonban fordult a kocka, ahelyett hogy követte volna szíve egykori választottját, beadta a válópert, és csoportvezetőként tért vissza a dél-franciaországi Közbiztonsági Nyomozó Hatósághoz. Közel egy évtized kihagyás után minden korábbinál jobban kell teljesítenie, és nem csak kollégái, hanem saját maga számára is be kell bizonyítania, hogy érdemes a pozícióra. Tapasztalatának, megfigyelési képességeinek, analitikai tudásának és ravaszságának köszönhetően sikeresen vezeti a nyomozásokat.

A Candice Renoir főszereplői (fotó: Sony)

Olyannyira sikeresen, hogy Franciaországban idén áprilisban már a hetedik évadát kezdte meg a sorozat. A tíz részből álló szezon ebben a hónapban hazánkba is megérkezik, ráadásul nem is akárhogyan, ugyanis hetente egymás után három részt tűznek belőle képernyőre. Az új szezon nyitó epizódja október 25-én, pénteken 16:45-kor kezdődik a Sony Max-on, ezt követően kerül adásba még ugyanezen a napon a második és harmadik rész is. A történet folytatásában Candice szerint Antoine meg akarta akadályozni az esküvőjét, ezért félbeszakítja nászútját, hogy meglátogassa a kórházban a megsebesült férfit. A találkozásból azonban nagy veszekedés lesz, aminek láttán Candice új férje, Max aggódni kezd a házasságuk jövője miatt… Candice-nek azonban nincs ideje lelkizni, mert egy földmunka során meggyilkolt férfi teteme kerül elő egy kidőlt fenyőfa gödréből.

A sorozat rajongóinak pedig nincs okuk az aggodalomra, ugyanis a francia tévécsatorna, a France 2 már zöld utat adott a soron következő, nyolcadik évadnak, amely 2020 tavaszán debütál majd.

Kiemelt kép: A Candice Renoir főszereplői (fotó: Sony)