Egy évvel az amerikai premier után, 2006-ban mutatta be az RTL Klub A Grace klinikát, a seattle-i kórház dolgozóinak életéről szóló, mára már veteránnak számító drámasorozatot. A produkció éveken keresztül futott töretlen népszerűséggel a tengerentúlon és évadról évadra kiemelkedő nézettséget hozott az anyacsatorna, az ABC számára. 2008-ban a sikert meglovagolva elindították az első testvérszériát (spin-off), a Doktor Addisont, melyből hat évad és több mint 100 epizód készült. A Grace klinika újabb leágazására egészen 2018-ig kellett várni, ekkor mutatták be az orvosok helyett a seattle-i tűzoltókról szóló Station 19 című sorozatot, melyből már két szezont láthattak az amerikai tévézők, és jövőre tovább folytatják a történetet.

A Grace klinikából az Egyesült Államokban idén került adásba a 15. évad, ezzel ez a sorozat lett az ABC leghosszabb ideje képernyőn levő műsora. A rajongók pedig örülhetnek, ugyanis a tévéadó rögtön két újabb szezon leforgatására kérte az alkotókat, így 2021-ig biztosan nem kell elbúcsúznia a tévézőknek Meredith Grey-től és kollégáitól. Magyarországon 2016-ig az RTL Klubon volt látható A Grace klinika, a 10. évad 2017-ben azonban már a TV2 Csoporthoz tartozó kábeladón, a Prime-on került adásba. 2018-ban elindult a sorozat 11. szezonja, és idén megérkezik az újabb évfolyam. Az előző két évtől eltérően azonban nem márciusban, hanem júniusban.

A Grace klinika 12. évada június 12-től, szerdánként éjjel, 23 órakor lesz látható a Prime-on. Az új részek három hónappal Richard és Catherine esküvője után veszik fel a fonalat. Meredith visszaköltözik régi otthonába és megpróbál alkalmazkodni lakótársaihoz. Az évadnyitó epizódban két tizenéves lányt látnak el a kórházban, miután vonat elé ugrottak. Kiderül, hogy szerelmesek, de szüleik és iskolatársaik megkeserítették az életüket. Arizona új lakótársat keres, de rejtélyes oknál fogva senki nem jelentkezik, Bailey pedig harcba száll egy vezetői pozícióért.

Kiemelt kép: A Grace klinika 12. évadának promóciós fotója (fotó: pogdesign.co.uk)