Pár héttel ezelőtt derült ki, hogy a TV4 egy egészen különleges orvosos szériát tűz műsorára. Az egzotikus helyszínen játszódó Trópusi doktornő meg sem nyitotta hazai praxisát, máris egy konkurenst kap. A TV2 Csoporthoz tartozó, főként retro tartalmakat sugárzó tévécsatorna, a JockyTV mutatja be a 2015-ben indult német kórházi sorozatot, a Kisvárosi Klinikát. A történet főszereplője egy nővér, Betty, akinek egyik napja sem indul átlagosan. A sorozat kezdetén munkába menet el kell látnia egy terhes nőt, aki az utcán ájult el. A kórházban egy dühkitörésekkel küzdő asszony és kislánya várja, majd később az utcai terhes nőt is pont Betty munkahelyére szállítják.

A sorozat első része június 16-án 16:20-kor lesz látható, a folytatás pedig vasárnaponként 15:15-től dupla részekkel érkezik meg a JockyTV-re. Érdekesség a Kisvárosi Klinikával kapcsolatban, hogy három évadot követően az eredeti címben (Bettys Diagnose) is kiemelt főszereplőt lecserélték egy új Bettyre, és Bettina Lamprecht helyét Annina Hellenthal német színésznő vette át. Emellett a váltásig csak 12-13 részes szezonokkal jelentkező sorozatból 2017-től közel dupla olyan hosszú etapokat kezdtek forgatni. A széria azonban a csere ellenére (vagy éppen emiatt) sikerrel fut Németországban a ZDF csatornán, és idén ősszel már a hatodik évfolyamát kezdi meg.

Patrick Kalupa játssza Tamást Lisztet (fotó: ZDF)

Plusz érdekesség, hogy találhatunk a sorozatban egy magyar nevű karaktert, a főszereplő egyik barátját ugyanis, akit Patrick Kalupa alakít, Liszt Tamásnak hívják.

Kiemelt kép: TV Csoport