Az Enola Holmes sikeres fogadtatása után a Netflix tovább bővítené a Sherlock Holmes történeteket egy újabb filmmel, amelynek a címe Sherlock Junior (Ifjú Sherlock) lenne. A tervek szerint a fiatal irodalmi detektív és társa, Dr. Watson a modern korban oldanák meg a rejtélyeket.

A részletesebb sztoriról eddig csak annyit lehet tudni, hogy a fiatal John Watson és az új szomszédja, Sherlock Holmes együtt oldanak meg egy eltűnést és a rejtélyt egy boszorkány átka mögött. Egy csapat gyerekkel összefogva kell szembenézniük a veszélyekkel, és megszerezni a boszorkány kincsét. A Netflix már egy ideje tervezi a projektet, és nemrég felkérte Ehren Krugert (Dumbo, Transformers, Top Gun) és Matt Kuzmát, hogy írják meg az ifjú detektív új kalandjának forgatókönyvét.

Az Ifjú Sherlock premierének dátumát egyelőre nem lehet tudni, viszont egy ígéretes projektnek tűnik, ha figyelembe vesszük az Enola Holmes eddigi népszerűségét, valamint a detektív korábbi modernkori adaptációjának, Steven Moffat és Mark Gatiss Sherlock című sorozatának a sikereit.

Kiemelt kép: Az ifjú Sherlock Holmes, 1985 (Fotó: Movieweb.com)