November 22-től vadonatúj rovattal bővül az RTL Híradó. A Zöld Hírek címet viselő, önálló tartalmi elem saját arculattal, hetente több riporttal jelentkezik majd a hírműsor részeként. A hírszerkesztőség célja, hogy élve az RTL Híradó kiemelkedő nézettsége adta lehetőséggel, minél több ember figyelmét felhívja a környezetvédelemre és a klímaváltozás problémájára.

“Mi vagyunk az első híradó, amely tudatosan felvállalja a környezetvédelem és a klímavédelem témáját. A legnézettebb hírműsort készítjük, érezzük az ezzel járó társadalmi felelősséget. Nekünk újságíróknak és a nézőinknek közösen kell megértenünk, hogy mi történik Magyarországgal és a világgal az éghajlatváltozás következtében, és mit tehetünk.  A rovatban a tudományosan bizonyított tényekre fogunk koncentrálni és szeretnének eloszlatni egy csomó mendemondát és álhírt is” – fogalmazott Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója.

Az első riportfilm az egyik legnagyobb környezeti és egészségügyi gondot jelentő szálló por elsődleges forrásáról, a fával/szénnel/szeméttel fűtésről szól majd. A riportban látható lesz a Zöld Hírek számára készített egyedi szálló por-mérés eredménye Budapest egyik legforgalmasabb pontján és egy külső kerület kertvárosi részén. A Zöld Hírek riportfilmjei visszanézhetők lesznek a műsor saját aloldalán, a https://rtl.hu/zoldhirek címen, ahol az RTL-es hírműsorok minden, a klímaváltozással és környezetvédelemmel kapcsolatos videója is elérhető lesz. Az új rovat készítőit a zoldhirek@rtl.hu email címen tudják majd elérni a nézők.

Kiemelt kép: RTL Magyarország