Kivanc Tatlitug a legismertebb török színészek egyike, akinek egy kivételével mindegyik sorozatát képernyőre tűzték már a magyar tévécsatornák. Hazai pályafutását az Ezel – Bosszú mindhalálig című krimiben kezdte, egy pár epizódos szerepben ismerhették meg őt a nézők. Az országos népszerűséget a Beren Saattal közösen forgatott Tiltott szerelem hozta meg számára, amely adásról adásra többszázezer embert ültetett a képernyők elé. Ezt követte itthon az Igazgyöngy, a szerelemért harcoló testvérekről szóló Kuzey Güney – Tűz és víz, a kosztümös történelmi dráma, a Szerelemben, háborúban és a Bosszú vagy szerelem. A sort pedig az RTL Klubon jelenleg is látható Megtörve zárja.

A színész legelső filmes munkája a 2005-ben indult Igazgyöngy című sorozat volt, melyben Songül Öden oldalán alakította a szerelmi történet férfi főszereplőjét. A szériát Magyarországon 2014 januárjában a VIASAT3 mutatta be, viszont nem lett átütő siker, és sok rajongó talán nem is látta még Kivanc Tatlitug pályafutásának kezdeti állomását. Azonban most itt a lehetőség bepótolni az elmaradást, ugyanis az Igazgyöngy ősszel ismét képernyőre kerül. A sorozat ezúttal nem a VIASAT3-on, hanem az RTL Magyarország kábelcsatornáján lesz majd látható. Az Igazgyöngy szeptember 3-tól kezdve minden hétköznap 21 órától dupla résszel jelentkezik az RTL Goldon.

Az Igazgyöngy főszereplői (fotó: RTL Magyarország)

A sorozat ismertetője: Mehmet (Kivanc Tatlitug) egy szörnyű baleset során elveszíti szerelmét. A gyász teljesen összetöri a férfit, ráadásul vasakaratú nagyapja – aki folyamatosan igazgatja a család sorsát, akárcsak cégbirodalmát – úgy dönt, hogy kiházasítja unokáját. Választottja Gyöngy (Gümüs/Songül Öden), a szegény családból származó lány, akit Mehmet gyermekkora óta ismer, és aki titkon szerelmes a férfiba. Mehmet tiltakozik a szülői akarat ellen, ám Gyöngy kedvessége és természetessége megenyhíti és szerelemre lobbantja a férfi szívét. Ezt az idillt rombolja szét egy váratlan telefonhívás: a vonal végén az elhunytnak hitt barátnő szól a telefonba…

Kiemelt kép: Az Igazgyöngy főszereplői (fotó: RTL Magyarország)