Alig pár nappal vagyunk az Anya című török drámasorozat hazai premierje előtt, a műfaj rajongói máris izgatottan várhatják a soron következő széria debütálását. Hazánkban június végén rendezték meg a NATPE fórumot és konferenciát, melyen a világ vezető televíziós szakemberei, műsorkészítői és producerei mutatták be legújabb produkcióikat. Ezen a rendezvényen vett részt többek között a Szulejmánt, A szultánát és a Madárkát is készítő török Tims & B Productions, amely a sajtón keresztül jelentette be, hogy egyik legújabb sorozatukat 18 ország, köztük Magyarország is megvette – írja a turkinfo.hu.

A Bir Zamanlar Cukurova plakátja, részlet

A Bir Zamanlar Cukurova 2018 szeptemberében indult a török atv-n, és az első évad fináléja májusban került képernyőre. A gyártócég és a tévécsatorna pedig elégedett volt a sorozat nézettségével, ugyanis zöld utat kapott a folytatás, amely várhatóan idén ősszel el is indulhat Törökországban. Ez mindenképpen jó hír a magyar rajongók számára is, ugyanis ez azt jelenti, hogy nem egy újabb rövid sorozat érkezik a hazai képernyőkre. Mivel a Tims & B Productions nem jelentette be, mely tévéadók vásárolták meg a Bir Zamanlar Cukurova vetítési jogait, így egyelőre nem tudjuk, melyik magyar csatorna műsorán és mikor lesz majd látható a produkció.

A széria alapját az 1978-ban, Richard Gere főszereplésével készült Mennyei napok című amerikai film adta. A történet az 1970-es években játszódik, a középpontban egy fiatal szeremespárral, akik már éppen házasodni készülnek Isztambulban, amikor egy tragikus baleset miatt szökni kényszerülnek. A török nagyvárostól a lehető legmesszebbre, Adanába utaznak, ahol magukat testvérpárnak kiadva a környék nagyhatalmú családjának birtokán kapnak munkát. A családfő beleszeret a lányba, megkéri a kezét, a farmházat irányító édesanya pedig mindent megtesz azért, hogy ez a házasság ne köttessen meg.

Kerem Alisik a Bir Zamanlar Cukurova című sorozatban

A Bir Zamanlar Cukurova főbb szerepeiben olyan népszerű színészeket láthatunk mint a Szulejmánból és a Ferihából megismert, és hamarosan az Anyában is bemutatkozó Vahide Percin, valamint a Végtelen szerelemben Ayhant alakító Kerem Alisik. A fiatal szerelmespárt Hilal Altinbilek és Ugur Günes kelti életre a képernyőn. Ha az Anya után és a Bir Zamanlar Cukurova előtt nem indul Magyarországon újabb török sorozat, akkor ez lesz hazánkban a 30. új török széria.

Kiemelt kép: A Bir Zamanlar Cukurova plakátja, részlet